Můj příběh

Můj příběh v kostce

Od malička jsem byl fascinován světem vědy a technologie. S napětím jsem četl verneovky, rozebíral domácí spotřebiče a snil o tom, jak jednoho dne vynaleznu něco, co změní svět. Měl jsem tajný sen o vynálezu, který bude lidem pomáhat překonávat jejich překážky a usnadňovat život...

Jenže pak přišla srážka s realitou. Místo toho, abych studoval na průmyslovce a realizoval své sny, jsem se na školu nedostal a nakonec se vyučil jako elektromechanik. Po maturitě jsem na dílně opravoval transformátory. Místo vynálezů, které by měnily svět, jsem se každý den potýkal s rutinními úkoly.

Ale život měl pro mě přichystané jiné plány. Odjel jsem do Anglie, kde jsem se vzdělával a pracoval. Po návratu jsem se dostal do světa elektronických součástek, spotřební elektroniky a zahraničního obchodu, což mě přivedlo blíže k mé původní vášni.

Když jsem se dostal do světa technologií, začal jsem pomáhat různým značkám působit na Českém a Slovenském trhu.

V současnosti (podzim 2023) spolupracuji se značkami TechniSat Digital, Majority Audio, Lexilens, Moochies, Proofvision a další zajímavé značky jsou v jednání. Podrobnější informace o mé práci najdete tady: Linkedin.com/Lukas-Stepanek

Nejsem sice vynálezce, jak jsem si kdysi představoval, ale přináším na trh jedinečné produkty, které lidem skutečně pomáhají a přinášejí radost do každodenního života.

Jak jsem se dostal k příjmu TV a rádia

K oboru příjmu televize a rádia jsem se dostal v roce 2006, se začínající digitalizací pozemní televize. Tehdy jsem začal pracovat jako vedoucí obchodního týmu, v jednom z největších velkoobchodů se zaměřením na tuto technologii, ve společnosti Omko Digital a.s. 

Spolupráce začala postupně. Nebylo to tak dlouho, co jsem se vrátil z delšího pobytu v Anglii a začal pracovat jako obchodní referent ve velkoobchodě s elektronickými součástkami. Protože jsem se znal s panem majitelem Omka a dobře ovládal angličtinu, účastnil jsem se některých jednání se zahraničními partnery, jako překladatel. Postupem času se spolupráce začala prohlubovat, až přešla do klasického zaměstnaneckého poměru. Takto vydržela více něž 6 let a i nadále pokračuje, i když na jiné úrovni.

Protože jsem studoval zabezpečovací a sdělovací techniku, měl jsem k oboru blízko, ale i tak jsem se musel učit mnoho nových věcí. V začátcích jsem neváhal instalovat TV rozvody pro sebe i své známé a kamarády, abych do oboru co nejdříve pronikl. Naštěstí jsem měl kolem sebe spoustu odborníků a velkou chuť, takže to šlo rychle.

Jak jsem se setkal s TechniSatem 

Tehdy jsem se poprvé setkal se značkou TechniSat a setkání bylo osudové. Díky velké přidané hodnotě jejich zařízení TechniSat jsem si je velice rychle oblíbil a začal využívat jak pro sebe, tak doporučovat svým známým. 

Začátkem roku 2011 se TechniSat rozhodl podpořit exportní aktivity a na klíčových trzích, kam patří i Česká republika a Slovensko, zaměstnat vlastní obchodní zástupce.

Slovo dalo slovo a od 1. 3. 2011 jsem se stal zaměstnancem společnosti TechniSat Digital GmbH. Postupem času se moje aktivity rozrostly i mimo ČR a v současnosti se starám i o zákazníky z dalších zemí střední a východní Evropy, ale i další trhy, jako je například Izrael a další. 

Osobní 

Ve volném čase se věnuji dětem a u nás v Dolních Kounicích vedu přírodovědný kroužek. Kromě toho také organizuji úklidové akce v rámci celonárodní akce Ukliďme Česko. 

K odpočinkovým zálibám patří fotografie, poznávání nových míst a rekreační cyklistika a turistika. 

Se svojí ženou Karolínou máme dvě krásné dcery, Anežku a Bělu.

Moje moto

Pomáhat lidem prostřednictvím prodeje žít spokojený a radostný život.

Využít svoji empatii a spolehlivost na efektivní spolupráci/pomoc jiným lidem, aby mohli prožít šťastný a spokojený život.

Přednáška v Českém rozhlase Plzeň
Veletrh IFA - Berlín 2017
Prezentace
Den otevřených dveří v Českém Rozhlase
Den otevřených dveří v Českém Rozhlase